jajan djadjan - Worteltaart met banaan - Maria Nanuru
Worteltaart met banaan - Maria Nanuru - vrijdag 6 december 2013 – klik hier
Benodigheden;
4 eieren
200 gram lichte basterdsuiker(zak van 500 gr Van Gilse)
200ml zonnebloemolie
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl.kaneelpoeder 1 zakje vanlle suiker
1/2 zakje bakpoeder
300 gram geraspte winterpeen
2 bananen ,fijngeprakt
1bakje walnoten(60gram),fijngehakt
25 gram boter,op temperatuur
200 gram poedersuiker
3 eetlepel roomkaas b.v monchou
springvorm doorsnee 24cm
BEREIDING
1 Verwarm de oven op stand170 graden - mix de eieren met de suiker en vanille suiker tot een schuimige massa,zet de mixer op de laagste stand en doe de olie erbij.
2 zeef de bakmeel met de kaneel en bakpoeder en roer het met een spatel door het eiermengsel heen\
3 Voeg de wortels/bananen en walnoten en doe het geheel in de springvorm - Baktijd ongv.60min.
4 Doe de boter, poedersuiker en monchou in een kom en meng het tot glazuur. wanneer de taart is afgekoeld dan strijk met de bolle kant van de lepel over de worteltaart.
SMAKELIJK ETEN!!!!!