jajan djadjan - dadar dua guli - dadar goeloeng - .dadar guling - dadar gulung - groene Indische pannenkoekjes met kokosvulling - groene pannenkoek met kokos - kue dadar - pannekoek unti
benamingen zoals in https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/
dadar dua guli - dadar goeloeng - .dadar guling - dadar gulung - groene Indische pannenkoekjes met kokosvulling - groene pannenkoek met kokos - kue dadar - pannekoek unti
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/631816793539875/ Hallo allemaal, ik ben op zoek naar het recept van dadar goeloeng. Gisteren heb ik een poging gedaan om dadar goeloeng te maken, maar mijn pannenkoekjes werden niet groen (3/4 van pandanvloeistof erin) en bleven vastzitten in mijn vrij nieuwe koekenpan plakken. Vulling is echt heerlijk... Wie heeft er tips? Groetjes, Aisha X
|
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/669814489740105/ Heb een vraag kan je ook dadar guling in de vriezer doen (Alleen voor 3 dagen)
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/692308550824032/ |
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/611908042197417/ Help! Ik wil graag kue dadar maken maar heb geen gula djawa. Toko is minimaal 20 minuten rijden. Kan ik ook bruine suiker gebruiken of ....
|
Ellen Smink |
https://www.facebook.com/notes/molukse-recepten/recept-dadar-guling-van-ellen-smink/548917605163128 |
|
|
https://www.facebook.com/notes/molukse-recepten/recept-dadar-guling-van-ellen-smink/548917605163128 |
|
|
||
|
- |
https://www.google.nl/?gws_rd=ssl - q=%22dadar+gulung+isi+vla%22 |
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/586460741408814/ Voor de crea bea's onder ons. Helaas in het Indonesisch maar volg de foto's. https://catatan-nina.blogspot.nl/…/first-trial-dadar-gulung-…
|
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/636641969724024/ Best tevreden voor de eerste keer.maar hoe "plak"ik de flensjes dicht?
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/620240001364221/ |
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/619319531456268/ dit is heel wat anders |
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/557799957608226/ Groene Indische pannenkoekjes met kokosvulling.pdf
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/557799960941559/ |
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/645949958793225/ Een vraagje, ik ben bezig met kue dadar. Waarom scheuren de velletjes van de kue dadar? Heb ik misschien wat vergeten? De kokos vulling smaakt gelukkig prima. Mijn recept van de velletjes : 2 eieren, 500 gram tarwebloem, zout en een blikje coco'smelk. Bovenkant formulier Onderkant formulier
|
|
Een vraagje, ik ben bezig met kue dadar. Waarom scheuren de velletjes van de kue dadar? Heb ik misschien wat vergeten? De kokos vulling smaakt gelukkig prima. Mijn recept van de velletjes : 2 eieren, 500 gram tarwebloem, zout en een blikje coco'smelk.
|
Linda Linda Anita ik heb dit recept gebruikt: Voor het beslag:- 100 gram bloem- 1/2 theelepel zout- 1 blik kokosmelk (ik gebruik een blik van 425 ml)- een theelepel pandanpasta - 2 eieren Voor de vulling (voor ong. 6 flensjes)- 200 gram geraspte kokos- 1 schijfje gula djawa - 2 pandanbladeren - 100 ml water Bereidingswijze: Beslag maken:1. Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en roer er van het midden uit een glad beslag van. Verdun het beslag geleidelijk met de kokosmelk en maak het lichtgroen door de pandanpasta toe te voegen. 2. Bak van het beslag dunne flensjes. Verhit steeds een klontje boter in een kleine koekenpan, schenk een dun laagje beslag in de pan en laat dit snel over de panbodem uitlopen. Ik vind het er het mooist uitzien als de buitenkant van de dadar gulung egaal groen is. Dit doe je door het flensje aan 1 kant op laag tot middelhoog vuur gaar te bakken. Het flensje moet aan de bovenzijde helemaal droog (=gaar) zijn. De onderzijde wordt dus wel goudbruin door het bakken, de bovenzijde blijft egaal groen. Laat de flensjes afkoelen. Vulling maken:1. Was en kneus de pandan bladeren. Breng in een pannetje het water met de pandan bladeren aan de kook. Laat hierin de gula djawa smelten. Als alles is gesmolten verwijder je de pandanbladeren. Roer nu de kokosrasp door de gesmolten palmsuiker. Blijf roeren tot het water is opgedroogd en de kokos plakkerig en droog is. Vul nu de flensjes met twee eetlepels vulling. Rol de flensjes op en vouw de randen naar binnen. 15 maart 2014 om 1:15 · Vind ik leuk · 1
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/579478955440326/ Kan je kue dadar ook invriezen?
|
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/575346092520279/ Mijn eerste keer, vond het best lastig. Het deeg brak steeds met het omdraaien......moet het beslag zo dik zijn?
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/576640445724177/ |
https://www.facebook.com/notes/molukse-recepten/min-kue-dadar-dua/576813709040184 |
||
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/575505249171030/ Vroeger maakte mijn oma chocolade flensjes gevuld met vanille pudding... weet iemand hoe het heet en heeft toevallig het recept hiervan??
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/576233342431554/ Hallo.. weet iemand of je dadar gulung kan invriezen en of het nog lekker is nadat het is warm gestoomd?
|
|
|
|
https://www.facebook.com/groups/molukserecepten/permalink/654468697941351/ Dadar gulung....bak je dat met boter of olie?
|
tantelenny.com |
- |
|
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=686076671405026&set=gm.542937489094473&type=1&theater |
||
Youtube film |
12-12-2012 |
https://www.youtube.com/watch?v=_zrJHuq_Qz8&feature=youtube_gdata_player |