Aardappel bloemkool schotel - recept - Xenia Angeline Hetharia
Ingrediënten:
Bloemkool
10 (medium) Aardappelen
500g rundsgehakt
250ml volle room
Cheddar +emmental kaas
water
2 tl Olijfolie
Peterselie
Zout – peper ( op eigen smaak )
Paprikapoeder
1 tl Mosterd
Ajuin
Look
Laurier
Pyrex ( ovenbestendige glazen schaal )
Bereidingswijzen:
Voorverwarm de oven op 175°C. Snij de ajuin, look in kleine stukjes en de aardappelen in schijfjes. Rasp de kaas maar niet te dun. Doe 2 eetlepel olijfolie in een pan, bak de ajuin en de look goudbruin in de pan voeg vervolgens de gehakt toe en laat het vlees goed doorbakken. Voeg de room, peterselie en het water bij het vlees. Neem een Pyrex schaal en smeer in met olijfolie leg dan 1 laag aardappelen in de schaal en dan een laag gehakt en dan een laag bloemkool en dan een laag kaas bestrooi met paprikapoeder ( naar smaak ) dan nog 1 laag aardappelen en daarop kaas bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Leg de schaal in de oven op 175°C ± 30min. Succes.. ;-)