Aardappel bloemkool schotel - recept - Xenia Angeline Hetharia

11-12-2015 08:26

Aardappel-bloemkool schotel

Ingrediënten:

Bloemkool

10 (medium) Aardappelen

500g rundsgehakt

250ml volle room

Cheddar +emmental  kaas

water

2 tl Olijfolie

Peterselie

Zout – peper ( op eigen smaak )

Paprikapoeder

1 tl Mosterd

Ajuin

Look

Laurier

Pyrex ( ovenbestendige glazen schaal )

Bereidingswijzen:

Voorverwarm de oven op 175°C. Snij de ajuin, look in kleine stukjes en de aardappelen in schijfjes. Rasp de kaas maar niet te dun. Doe 2 eetlepel olijfolie in een pan, bak de ajuin en de look goudbruin in de pan voeg vervolgens de gehakt toe en laat het vlees goed doorbakken. Voeg de room, peterselie en het water bij het vlees. Neem een Pyrex schaal en smeer in met olijfolie leg dan 1 laag aardappelen in de schaal en dan een laag gehakt en dan een laag bloemkool  en dan een laag kaas bestrooi met paprikapoeder ( naar smaak ) dan nog 1 laag aardappelen en daarop kaas bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Leg de schaal in de oven op 175°C ± 30min. Succes.. ;-)